15 Mayıs 2008 Perşembe

Definecilikte 10 Altın Kural

1- Ön araştırma ve kazı işlerinde arkeolojik metodlardan faydalanmak.

2- Toprak yapı ve katmanlarını tanımak için Jeolojide faydalanmak

3- Ele geçen eserin hangi çeşit madende yapıldığını yada hangi kıymetli taş kullandığını anlamak için Madencilik Dalında faydalanmak.

4- Araştırma ve kazı maliyet bilançosunu çıkartmak

5- Gerek kayalardaki figüranlarda gerekse elde edilen tarihi eserleri tanımak için Sanat Tarihi ve Medeniyetler Tarihinde faydalanmak.

6- Kazı bir amelyata benzer, toprağı nejterlemeden önce yüzeysel verileri iyi bir şekilde tahlil etmek.

7- Sonuca daha erken ulaşmak için teknoloji kullanmak.

8- İşaret, figüranlar alfabe ve matematik kurallarında oluşur. İşaretlerini dilini öğrenmek uzunluk derinlik ölçümlerinde matematiğin uzunluk birimlerinde, Kaya mezarları, tümülüsler, şahıs gömüleri bir takım kuralları çözmek için geometride faydalanmak.

9- Halk biliminde faydalanmak

10- Antik toplumların dinsel ve etnik yapılarını hareketlerini öğrenmek için Dinler Tarihinden faydalanmak

Kaynak : www.definm.com

6 yorum:

güray dedi ki...

1800 lü yıllarda topraktan altını nasıl ayırılıyodu teknolojiden uzak

Adsız dedi ki...

1800 lü yıllarda topraktan altını su ıle ayrılıyodu.bıldıgımız canak lar ıcıne su ve altın karısımlı toprak konularak sadece altın kalıncaya kadar sureklı canak ıcınde salınıyor canak dısına daha kalın olan toprak+su cıkıyo altın ıse canak ıcınde kalıyodu oldukca zahmetlı ıs cunku yaklasık olarak 75cm caplı canakta bır gun ıcınde bır kısı toplam olarak maxımum 10-15 gr altın tozu elde edıyodu.

Adsız dedi ki...

bunlar olmasa olmazmı be kardeşim

Adsız dedi ki...

eyy comati mülimin mezar kazmak çooook günahh

Adsız dedi ki...

hala bazı ülkelerde vatandaş para kazanmak içi suyla falan altını ayırıyorlar.

Adsız dedi ki...

ben düzceden.bir tepe yamacında çok eski kalıntılarla karşılaştık bunlar pişirilmiş tuğla parçalarıydı daha sonra makina getirip araştırmamızı yaptık ve noktayı tespit ettik ve kazmaya başladık 500cm de resmen örülmüş taşlar ve eski ince tuğlalar çıkmaya başladı orayı açana kadar canımız çıktı üstelik harçlıydı sanırım horasan denilen bu.derine indikçe sarı toprak sonra çakıllı taş ve en son kayalar çıktı birbirine ovel şekilde kenetli olarak.üstteki taşı levyeyle kastırarak çıkardığımızla beraber bir göçüntü meydana geldi taşları çıkardık.enson üzeri düz beyaz bir kayaya rastladık uç kenarından aşağıya indikçe işlemeler gördük ama biz oradan çok aşırı korktuk başımıza gelen ilginçliklerden dolayı ve biraz kapatıp orayı terk ettik.NE YAPMALIYIZ?BURASI NEY OLABİLİR?ŞU ANDA 6 METREDE.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM TŞK.