1 Nisan 2011 Cuma

Komisyon kurdurdu, 6 saat define arattı

Van'da, arsasında Ermeni döneminden kalma altın olduğunu söyleyen bir kişinin kurulan 3 kişilik komisyon nezaretinde yaptırdığı 6 saatlik kazıda hiçbir şeye rastlanamayınca çalışmalar durduruldu.

Olay, Ali Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. İsmi saklı tutulan ve Ankara'da yaşayan bir kişi, ilgili kamu birimlerine başvurarak Van'daki arsasında Ermeni döneminden kalma yüklü miktarda altın olduğunu söyledi. Bunun üzerine konu ile ilgili gerekli prosedürler yerine getirilerek kazı yapılması talimatı verildi. Müze Müdürü Harun Küçükaydın, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli komiser Musa Baş ve Milli Emlak Müdürlüğünden uzman Gökhan Bakır'dan oluşan 3 kişilik komisyon kuruldu. Komisyon dün sabah saatlerinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri ile birlikte kazının yapılacağı alana gitti. Bir iş makinesinin 6 saat çalışması sonucu yaklaşık 200 metrekare yer kazıldı. Yapılan kazıda defineye rastlanmayınca çalışmalar durduruldu. Müze Müdürlüğü yetkililerinin yaptıkları incelemede, gömünün olmadığı yönünde rapor verdiği öğrenildi.
Ermenilerin alanda altın aramalarına izin vermeyen arsa sahibinin resmi kazı yapılması yönünde müracaatta bulunduğu bildirildi.

Hiç yorum yok: